Anna 's FotoPage
Life Must Goes On.....
By: Anna HS

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 13-Feb-2007 07:03 Email | Share | | Bookmark
Bila nampak Limau :...Gong Hee Fatt Choy dah Mari

Limau ooo limau
jgn tnye nape lima bijik jer....
Aku rasa korang pun ditahap kemalasan terlampau...sbb mood cuti raya cina dah mari..dan tiap2 kali raya cina bagi aku yang dok kat betul2 tol rawang tu tau bagaimana havocnye jem tiap2 tahun seblum raya cina..nasib baik la nak balik kg x perlu ikut highway Utara Selatan tu..kalu x hampeh..ingat lagi last year ...kitorang balik keje ari Jumaat...(masa tu raya cina ari Sabtu) jalan sejem alam stat dari tol duta lagi ntah sampai mana..sepandangan aku mgkin sampai Ipoh kot..Sbb nye ramai kwan2 kita berbangsa cina dok kat Ipoh dan Penang..so no choice Ma....

Well tahun ni kat Company baru..of course le x semeriah kat Company lama....limau ada la supplier bagi tapi still x sehappening kat Company lama...kalau dulu satu supplier antan 8 kotak limau sekali..bygkan kalu ada 10 supplier mau x termuntah limau sepanjang cuti raya cina tu...

Aku mmg malas dah nak keje tapi yg urgent2 tu nak x nak buat jugak..cuma walaupun aku x buat accounts lagi still accountant aku tu nak aku tolong dia sikit2.ntahler dia suka kot aku tolong dia tu yang mintak tolong aku jer...ke sbb aku ni x berkira pasal keje, ntahler..x pelah dia pun salu gak belanja aku lunch jd aku pun jd 'aiman x kesah"..dan semestinya dia lagi excited nak balik Ipoh celebrate fatt choy...ala2 kita nak balik kg raya gak la aku rasa..hati dah kat kg dah...Well next week dia cuti seminggu jadi dia mcm gelabah sikit sbb byk benda nak kena followup..well lunch time tadi dia dah pesan kat aku (walaupun baru ari Selasa ari ni beb)...suh aku tulis..bla bla, contact sini, update sini, call sini...sumenya aku tulis..endup adalah 8 tasks aku kena buat sepeninggalan dia selama seminggu tu....3 aku dah settlekan dan dan tu gak..so ada lagi 5..I guess kena simpan 5 tu untuk mnggu dpan..mana tau aku x der keje plak nak buat mggu depan sbb sume orang cuti sakan.

Aku pun ada plan ...jeng jeng nak balik kg...tgk sawah..dan anak2 excited yang amat sbb cousin2 dorang belah aku pun ada sekali..siap plan nak main layang2 bagai (skg padi baru lepas dituai) so it is the best time nak main layang2...angin pun kuat tau...nnti akan ku update kan gambar2 kat sana....

Dan bagi meka2 yg ada kamera tu standby..kot2 dpt tangkap gambar orang buat salah kat jalan..amik gambar...kan kat paper kata satu gambar RM150.00..banyak tu,..masa ni lah kalu ada yg potong que tu...(cis nyampah dgn org potong que) amik gambar..padan muko dorang...sape suh x sabar..org lain pun tggu gak..sabarlah kan...


Aku ada la shoot gambar limau just untuk mengingatkan korang ttg fatt choy tu ler...aku ingat dah beberapa kotak jugak dapat limau kat sini tapi yg x ler manis sgt..ala masam2 manis gitu....

Anyway..Selamat Tahun Baru Cina bagi yg menyambutnyer...selamat bercuti bagi kita2 yg tumpang semangkuk ni..dan Drive Carefully semoga anda selamat sampai tempat dituju....


Monday, 12-Feb-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Gambar Yg x Kena langsung dgn citer

Asam pedas Ikan parang
Ambik nasik panas2 sedap tu
Pagi2 Isnin cam ni lah.....Blue monday...walaupun ada keje tapi mcm ala2 x der mood gitu...lebih2 lagi bile mengenangkan yang ada sesuatu yg dijanjikan bos sampai la ni x ditunai lagi walaupun keje byk dan kita buat dengan rajin maksima tapi bayang2 x nampak pun....sebenarnya bila dorang offer sya jawatan baru dgn company baru..gaji baru..sya tggu2 dgn excited...tapi bila kita tnye bos bila sya nak dpt surat transfer dgn ehem2....bos jwp "dlm proses"...huh proses hape dah lama nih...bosan betul terus demotivated nak keje...and offcourse la produktiviti pun graf dia menurun ye dak?...ye lah bila kita keje kuat2 gigih dan rajin pabila dapat imbuhan tu akan menaikkan semangat lagi..tapi bila kita buat sungguh2 tapi lum dpt imbuhan..malaas pulak..bukan la nak berkira sgt....tapi bila kita dah siapkan sume keje tip top, org lain bole goyang kaki main game...gaji jalan..sakit hati jugak kan....sya x risau ckp pasal ni...sbb bos saya bukan melayu...so kalau dia baca FP ni pun dia x mungkin paham..ha ha ha....sbbnya dia org putih yg berkuli gelap dan semestinya bukan rakyat mesia...

Untuk menghilangkan keboringan, saya update la jap fotopages ni...

Korang suka tak makan asam pedas...saya x la suka tapi ok lah gak...baru-baru ni masa masak asam pedas teringat lak nak ambik gambar...asam pedas palin power ialah asam pedas Melaka..tapi pedas mmg x ingat punye...

Saya x dapat lah tunjuk step by step sbb rasanye sume orang tau camne nak buat..cuma yang membezakan ialah.....air tangan ..ye dak...


Thursday, 8-Feb-2007 18:48 Email | Share | | Bookmark
Parit Sulong Selepas Banjir - Part 2

Pusat Giat Mara pun kena banjir....
Kat tepi sungai ..kalau ptg2 happening..
bwh kerusi penuh lumpur
View all 6 photos...


Thursday, 8-Feb-2007 05:18 Email | Share | | Bookmark
Parit Sulong Selepas Banjir - Part 1

tgh buat jalan...hala ke pekan
Sukarela team tgh briefing
Jalan rosak lagi
View all 6 photos...
Masa balik kg baru ni ada pegi ke pekan Parit Sulong...lepas banjir hari tu kedai2 kat situ baru jer mula nak bukak semula...masa saya pegi waktu pagi...dekat tepi sungai tu masih berbau lumpur yang amat sangat...rumput2 dari sungai ada lagi tersangkut kat atas bumbung...ada juga pasukan sukarela membersihkan kawasan pasar kat situ..kalau x silap dari CIMB Bank...jalan2 utama pulak rosak teruk..ye lah setelah sebulan berendam air sume jalan hancur...dan harus dibuat semula...kemusnahan akibat banjir mmg menyedihkan terutama rumah2 yg dkat tepi sungai tu....

Ada gambar2 agak blur sbb amik gambar dari dalam keta....masa amik gambar tu dorang mcm tinjau2 sape la amik gambar dorang...tu yang ala2 curi gambar...


Thursday, 8-Feb-2007 04:58 Email | Share | | Bookmark
Bukan selalu dpat berkumpul...

Hubby dgn kakak2 dia men'enjoy makan
Deelyn dan sepupunyer...
Ni lah wajah Atok kat dpan pintu...
View all 6 photos...
Ada masa2 tertentu jer anak2 dpat berjumpa dgn sepupu2 mereka...pertama time raya..kalau turn raya kat Johor..kedua time kenduri...baru2 ni atok (walaupun perempuan patut panggil Nenek mcm kat Selangor atau Mbah bagi Jaworld) dorang baru balik dari mengerjakan haji...jadi sempat lah dorang berkumpul sambil berposing2..adik beradik hubby pun ada jadi sempat gak ler makan sesama....

Part paling best time makan..berebut sume junior2 nak makan.....


[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net